Boudoir “Lust For Life” Campaign

Posted on

Dizajnerski modni dvojac Boudoir, sestre Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević izdale su kampanju za svoju najnoviju kolekciju haljina “Lust For Life” u suradnji s nagrađivanim modnim fotografom Mladenom Šarićem.

Minuciozni vitrail koji sačinjavaju haljine iz najnovije Boudoir kolekcije “Lust for Life”, razrađen je u nebrojenim kombinacijama oblika, materijala i tekstura. Čipka u svim mogućim uzorcima, til i saten ,tvore jednu skladnu harmoniju u kojoj se isprepliću geometrijski krojni dijelovi sa zanimljivim texturama koje u svojoj povezanosti, brišu granice geometrijskih linija, a razvedeni rubovi haljina dodatno upotpunjuju taj dojam.Haljine ne prate strogo liniju tijela ali se ipak puteno obavijaju, otkrivajući slojevitost dizajna i sve detalje koji ostaju enigma neopreznom oku. Boje koje prevladavaju u kolekciji su one bezvremenske; puder,crna, bijela i sve nijanse sladoleda od jagode.


Ispiracija za kampanju bile su post mortem viktorijanske fotografije, koje su same po sebi bile fenomen toga doba ,a danas ostaju intrigantan trag povijesnih zbivanja I okolnosti u kojima su nastale.


Fotografiranje je u viktorijansko doba bilo relativno skupo te se često događalo da djeca i mladi koji bi prerano umrli nisu imali nijednu svoju fotografiju i zapravo nikakav trag svog postojanjaStoga ovaj vid fotografije možemo sažeti kao zadnji trag nečije egzistencije i uspomena na preminule.


Polazeći od toga da I same haljine djelomičnu inspiraciju nalaze u nekim viktorijanskim odjevnim elementima, kao što su čipkasti ovratnici ,referiranje na viktorijansko doba nije ni čudno, a niti slučajno.

Osvrt na kolekciju napisala je vrsna hrvatska modna novinarka Ana Lendvaj

BOUDOIR – Dizajniranje Victoriane i njene klonule erotike


Kao i uvijek, modna slika nove kolekcije Boudoira i njezin izrazito umjetnički okvir žive zajedno! Tako poetika Boudoira ostaje dovoljno modna ,a opet čarobno puna uznemirujućih ljepota po kojima su dizajnerice nadaleko poznate. Boudoir je iznova posve uronjen u eru u kojoj publika gori za fantasy-sadržajima, za svijetom ni boljim ni gorim od našeg, ali jednako intenzivnim u pokušaju da dohvati onostranu ljepotu. Boudoir se oslanja na poruku filmskog i pisanog Dracule privlačno mračnog Irca Brama Stokera, ali i na nimalo fikcionalnu praksu “dizajniranja umrlih”  kako bi fotografirani na odru u svom prelijepom izdanju dosegli besmrtnost, onu za nas… Viziju mlade Stokerove Lucy i praksu iščahurenu u viktorijansko doba kad je posmrtna fotografija  ujedno često bila i jedina fotografija u životu osobe, Boudoir spaja ovdje u modnodizajnerski scenarij prvoklasne ljepote. A on se čita i kao modna umjetnost i kao izazov da posvojimo tu umjetnost bez ostatka, što znači uzeti i ono povrh modne ljepote koja se nudi finim haljinama s rubom nejednakih dužina, često sastavljenima i od 20 različitih vrsta čipki i čipkastih vrpci. Pravi su izazov dodatni elementi – kostimi za glavu, kako autorice zovu neočekivane spojeve ovratnika i pokrivala za glavu. Načinjeni su kao impregnirani čvrsti komadi raskošno dekorirani aplikacijama, ne da bi izazvali veselost, nego nježnost koja se proteže sve do nježne požude. Dokazuje se to i bojama, ugašenom ali jasno definiranom paletom – bijelom, zlatnom, sivom, crnom i tonovima pudera, tonovima nage kože.  
Ana Lendvaj


“Lust for Life” modna kampanja, ostvarena je u suradnji sa najboljim hrvatskim fotografom Mladenom Šarićem te izvanrednim beauty stručnjacima: Saša Joković potpisuje šminku, Milena Maršić (Glamour) potpisuje oblikovanje kose. Model koji se našao u ovoj zahtijevnoj ulozi je Jelena Stanković (Colors model).


Asistent fotografa je Barbara Šarić.


Video teaser

xox

Maggie
  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.